Slovenské Piesky 2011

 

Ve dnech 8. – 14. 8. 2011 jsme se zúčastnili akce Slovenské Piesky 2011, která probíhala ve VVP Záhorie, což jevojenský obvod na Slovensku v okrese Malacky. Vojenský obvod Záhorie byl založen roku 1950 na pozemcích Vojenské lesné podniky, které byly založené v roce1918 koupí pozemků od grófa Pálfyho pro výcvikové potřeby Ministerstva obrany. Na jeho území jsou v současné době tri vojenské výcvikové prostory (VVP): VVP Záhorie, VVP Kuchyňa a VVP Turecký Vrch.

Přeprava na akci a zpět byla opět po ose, což znamenalo ujetí cca 800 km. Sraz útvaru byl v Havlíčkově Brodě, odkud jsme vyráželi v koloně směrem na Slovenské Piesky. V čele jel UAZ 469 s navigátory (přesto jsme se několikrát otáčeli a hledali správnou trasu), následován GAZem 69 a kuchařským teamem s vozem URAL 375 D AMK. Dále s námi jelo několik variant vozu Praga VS3 a jeden obrněný vůz OT 64 SKOT. Kolonu uzavíral UAZ 452 – Kafka a UAZ 469. Cesta tam i zpět se obešla bez vážnějších závad, což se pozitivně projevilo na náladě posádek. J

Tolik techniky na Slovenských Pieskách jsem pohromadě a zároveň v akci neviděl nikde v ČR. Náš tábor se mohl pochlubit bezkonkurenčním  kuchařským teamem z VÚ Tůně, který nasadil laťku pro další akce velmi vysoko. Sešla se perfektní parta lidí a na výsledné atmosféře v táboře to bylo znát.

Náš UAZ 469 zvládl celou misi bez jediné závady, což potvrdilo kvalitu ruského vozu a důkladnou přípravu na cestu.

Fotky ze Slovenských Piesků 2011

Záznamy: 17 - 32 ze 39
<< 1 | 2 | 3 >>